شماره تماس : 02122016608

انواع  لایه برداری پوست

(کلینیک دکتر الهه صادقی)

لایه‌ برداری سطحی یا سبک

این نوع پیلینگ ملایم ترین نوع لایه برداری می باشد. در این روش پاکسازی پوست لایه بالایی پوست که به آن پوست بیرونی گفته می شود از بین می برد. این نوع لایه برداری باعث ظاهری روشن ترو صافتردر پوست می شود.این نوع لایه‌برداری سبب رفع چین‌وچروک، آسیب‌های نور خورشید، جای جوش و اسکار، لکه‌های ناشی از بالا رفتن سن، خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست می‌گردد.

مواد مورد استفاده برای این روش معمولاً از اسیدهای هیدروکسی آلفا یا هیدروکسی بتا ساخته می شود. این مواد شامل اسیدگلیکولیک، اسید لاکتیک و اسید سالیسکیلیک است. در این نوع لایه‌ برداری از ذرات فعال برای نفوذ در پوست و رساندن آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌ها به عمق پوست استفاده می‌کند.

معمولاً دوره این متد 6 تا 10 جلسه درمانی پیشنهاد می‌گردد. لایه‌برداری سطحی باعث ناراحتی و بروز درد در بیمار نمی‌گردد. بیمار ممکن است قدری احساس سوزش در قسمت‌های تحت درمان داشته باشد. در این روش به زمان بهبودی نیازی نیست.

لایه‌برداری با عمق متوسط

لایه‌برداری با عمق متوسط در مقایسه با لایه‌برداری سطحی نتایج چشمگیرتری دارد. این نوع محلول معمولاً ازاسید تری کلرواستیک گرفته می شود. این روش به طور عمیق‌تر در پوست نفوذ پیدا کرده . لایه برداری متوسط جهت درمان آفتاب‌سوختگی، تجمع رنگ‌دانه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

نکته منفی در این نوع لایه‌برداری، مدت زمان دوره بهبودی طولانی تر و عوارض بیشتر است. ممکن است در طول دوره درمان با ناراحتی‌های بیشتری نسبت به لایه‌برداری سطحی شامل سوختگی و سوزش مواجه گردید.

لایه‌برداری عمیق

لایه‌برداری عمیق، قوی‌ترین نوع لایه‌برداری شیمیایی است. با انجام این روش به نتایج بسیار چشمگیری در رفع آفتاب‌سوختگی، رفع جای زخم ورفع چین و چوک های عمیق دست خواهید یافت.

یکی از معایب این درمان این است که پس از انجام این روش باید انتظار مشاهده جای زخم در مناطق تحت درمان را داشته باشید. در لایه‌برداری عمیق از اسید کربولیک یا اسید تری کلرواستیک قوی جهت نفوذ به لایه‌های عمیق‌ترپوست استفاده می‌شود. این روش درمانی دردناک بوده و بهبودی کامل آن‌ها ماهها طول می‌کشد.

روش های درمان

روش درمان با توجه به نوع لایه‌برداری شیمیایی انتخاب شده متفاوت است.

ابتدا پوست توسط یک ماده شیمیایی فاقد چربی شسته می‌شود. این کار برای  اطمینان از عدم وجود هیچ چربی بر روی پوست می باشد.

سپس ماده شیمیایی به مدت 3 تا 5 دقیقه بر روی پوست قرار داده می‌شود. بیشتر بیماران در این دقایق قدری احساس سوزش در پوست خواهند داشت که موقتی بوده و پس از چند دقیقه از بین می‌رود. برخی از انواع مواد پیلینگ خود خنثی بوده و به مدت 2 تا 4 ساعت بر روی پوست بیمار قرار داده می‌شوند.

بهبودی

  • زمان بهبودی با توجه به نوع و قدرت لایه‌برداری انجام شده متفاوت است.
  • معمولاً بلافاصله پس از لایه‌ برداری پوست سفت شده و قرمز می‌شود.
  • در طول مدت لایه برداری و پس از آن، استفاده از پاک‌کننده‌های ملایم، مرطوب‌کننده ها و کرم ضد آفتاب بسیار پراهمیت بوده و باعث کمک به بهبودی سریع‌تر می گردد.
  • معمولاً پس از انجام لایه‌برداری پوست می‌توان فعالیت‌های عادی روزمره را از سر گرفت. بهتر است به مدت 2 تا 3 روز از انجام فعالیت‌های زیاد و تعریق شدید خودداری کرد.
  • پوست درمان شده نباید در معرض نور آفتاب قرار گیرد.
  • از در معرض گرمای شدید قرار دادن پوست نیز می‌بایست جلوگیری کرد. قرار گرفتن در معرض گرما باعث بروز تورم، قرمزی و تاول در زیر پوست می‌شود.

چه تعداد جلسه لایه‌برداری مورد نیاز است؟

تعداد جلسات لایه‌برداری و میزان آن به شدت وضعیت پوست بستگی دارد. معمولا جلسات لایه‌برداری پوست هر دو تا سه هفته انجام می‌شود.  تا زمانی که نتیجه دلخواه حاصل شود ادامه پیدا می‌کند. سپس لایه‌برداری نگهداشت نتیجه، ماهی یک‌بار انجام می‌شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]