شماره تماس : 02122016608

حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم

(کلینیک دکتر الهه صادقی)

تا چند سال پیش یکی از مشکلات بشر بی دندانی بود. خوشبختانه امروزه بی دندانی  یک مشکل بدون درمان نیست. شیوه های مدرنی ابداع شده اند که با آنها می توان این مشکل را به راحتی حل نمود. راه حلهایی همچون پروتز های متحرک و ثابت. پرطرفدارترین این راهها ایمپلنت می باشد. یکی از مشکلاتی که در بین متقاضیان انجام ایمپلنت ممکن است رخ دهد حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم می باشد. در ادامه به توضیح  مشکل حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم می پردازیم.

 ایمپلنت

ایمپلنت یک راه درمانی برای جایگزینی دندانها می باشد. ممکن است بنا به دلایل مختلفی یک یا چند دندانتان را از دست بدهید. دلایلی همچون ضربه دیدن، تصادف، بیماریهای لثه، پوسیدگی بیش از حد دندان و غیره از جمله این دلایل می باشد. ایمپلنت های دندانی وقتی که امکان درمان ریشه یا تاج وجو دنداشته باشد مورد استفاده می شود.

ساختار ایمپلنت

ایمپلنت از یک میله تیتانیومی تشکیل شده که نقش پایه دندان را بر عهده دارد. بر روی آن هم تاج ایمپلنت قرار می گیرد. این پایه درون لثه و استخوان فک قرار می گیرد. پس از گذشت مدت زمانی مشخص پایه و استخوان فک بهم جوش می خورد. سپس تاج آن بر روی ایمپلنت قرار می گیرد.

موفقیت و یا عدم موفقیت درمان ایمپلنت

ایمپلنت یکی از موفق ترین درمانهای دندانپزشکی با نرخ موفقیت 96 درصد می باشد. در 4 درصد مابقی بنا به دلایل مختلف کاشت ایمپلنت با مشکل روبرو می شود. یکی از مهم ترین این مشکلات حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم می باشد. در برخی افراد بدن به فلز آلرژی دارد. در این صورت کاشت ایمپلنت به مشکل بر می خورد. برخی موارد دیگر هم ممکن است موجب پس زدن ایمپلنت می گردند. بیماریهای لثه، عفونت، عدم رعایت بهداشت دهان ودندان و یا استعمال دخانیات و سیگار.

 

تیتانیوم

یکی از سازگارترین مواد با بدن انسان فلز تیتانیوم می باشد. این فلز با استخوان فک به راحتی جوش می خورد. علاوه برآن استحکام بالایی دارد. این دلایل عامل این مسئله هست که بالاترین نرخ استفاده برای ایمپلنت دندان می باشد. اگر بدن واکنش آلرژیک نسبت به این ماده نشان دهد، کاشت ایمپلنت با شکست مواجه می شود. به این حالت اصطلاحا گفته می شود که بدن ایمپلنت را پس زده است.

معاینات قبل از کاشت

قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت دندانپزشک یا ایمپلنتولوژیست برای شما یک سری آزمایش و عکس های رادیولوژی مخصوص می نویسد. این معاینات نشان دهنده مشکلات احتمالی در آینده هستند. یکی از این آزمایشات واکنش های آلرژیک بدن نسبت به فلزات مشخص می نماید. در کل واکنش آلرژیک، به دلیل اختلال در سیستم ایمنی بدن به دلیل حضور یک ماده خارجی در بدن می باشد. اگر بدن نسبت به فلز تیتانیوم واکنش نشان دهد، این بدین معناست که درمان ایمپلنت با شکست مواجه می شود. در این حالت باید پایه ایمپلنت را تعویض نمود . این بار پایه از یک جنس غیر فلزی باید ساخته شود.

نشانه های حساسیت به فلز تیتانیوم

از جمله واکنش های آلرژیک که ممکن است عمل ایمپلنت را با شکست مواجه نمایند عبارت اند از:

  • کهیر و خارش شدید
  • التهاب در نواحی بافت لثه اطراف ایمپلنت
  • اگزما
  • درد و خونریزی لثه
  • تحلیل رفتن استخوان فک
  • شکستن ایمپلنت در استخوان فک
  • تورم لثه و دندان
  • عفونت در نواحی بافت لثه اطراف ایمپلنت

بهترین جایگزین ایمپلنت تیتانیوم

ایمپلنت تیتانیومی یک  پایه ایمپلنت فلزی می باشد. در صورتی که نیاز به جایگزینی این پایه ها باشد، باید از پایه های غیر فلزی استفاده نمود. بهترین این گزینه ها ایمپلنت سرامیکی از جنس زیرکونیم اکساید می باشد. این نوع ایمپلنت ها ویژگیهای مختص خود را دارند که دربین دندانپزشکان محبوبیت پیدا کرده اند. ویژگیهایی مانند:

  • همرنگ بودن با دندانها.
  • قیمت ارزان تر نسبت به فلز تیتانیوم.
  • عدم حساسیت زایی.

مقاومت بالا در حد فلز تیتانیوم.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]