شماره تماس : 02122016608

علل پس زدن ایمپلنت دندان

(کلینیک دکتر الهه صادقی)

ممکن است یک و یا چند  دندان خود را از دست داده باشید. برای جبران این مشکل درعلم دندانپزشکی راههای مختلفی ابداع گردیده است. یک مورد از موفق ترین راهها برای جایگزینی دندانهای از دست رفته ایمپلنت می باشد. این درمان از سایر درمانهای مشابه مانند پروتز بهتر است. این درمان امکان موفقیت بالایی دارد. ولی در برخی افراد ممکن است این درمان با شکست مواجه شود. اصطلاحا گفته می شود که فرد دچار پس زدن ایمپلنت دندان شده است.

ایمپلنت

ایمپلنت دندان یک پایه از جنس فلز تیتانیوم می باشد. این پایه پیچ مانند درون استخوان فک قرار می گیرد. کاشت ایمپلنت مراحل مختلفی دارد. بعد از انجام این مراحل، حدود سه تا شش ماه بعد از کاشت ایمپلنت، استخوان فک به ایمپلنت جوش می خورد. سپس بر روی آن تاج ایمپلنت قرار می گیرد.

امروزه درمان ایمپلنت دندان به دلایل متعددی جزء محبوبترین روش های جایگزینی دندان از دست رفته می باشد. ازجمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • طول عمر بالا
  • استحکام بالا
  • حفظ استخوان فک
  • درصد موفقیت بالای درمان

موفقیت درمان

نرخ 96 درصد موفقیت درمان در سرتاسر دنیا نشان از یک انقلاب در زمینه درمان آن مشکل می باشد. اگر افراد به ایمپلنتولوژیست مجرب مراجعه کنند. به توصیه های پزشک درباره قبل و بعد از کاشت ایمپلنت عمل نمایند. این درصد وفقیت بیشتر هم می گردد.

دلایل پس زدن ایمپلنت

برخی مواقع فرد پس از کاشت ایمپلنت به تمام توصیه های پزشک خود عمل می کند. ولی باز هم درنهایت درمان آن شکست می خورد. بنابراین یک سری دلایل دیگر وجود دارند که موجب پس زدن ایمپلنت می گردند.  بسیاری نابع علمی این دلایل را به دو دسته تقسیم می کنند. پس زدن نوع اولیه و ثانویه.

پس زدن نوع اولیه

پس زدن نوع اولیه مربوط به دوره اول کاشت ایمپلنت می باشد. این رده، دوره ای است که ایمپلنت درون استخوان فک در حال جوش خوردن می باشد. مهمترین علل پس زدن ایمپلنت از نوع اول شامل موارد ذیل می باشد.

بیماری های خود ایمنی و خاص

احتمال پس زدن ایمپلنت در افرادی که بیماری هایی چون دیابت، ام اس و آرتروز دارند بسیار بیشتر است.

 داروهای درمان پوکی استخوان

رسالت این داروها کند کردن رشد استخوان ها می باشد.  کند شدن رشد استخوان ها، در جوش خوردن استخوان فک و ایمپلنت مشکل ایجاد می کند.

 فشار بیش از حد به منطقه

ممکن است بر اثر جویدن و یا دندان قروچه، بر روی ایمپلنت تازه کاشته شده فشار بیاید. در این صورت احتمال شکست درمان کاشتایمپلنت خیلی زیاد می باشد.

 آلرژی

بخی افراد به فلز حساسیت دارند. اگربرای این افراد از ایمپلنت تیتانیومی استفاده گردد، درمان محکوم به شکست می باشد. برای این افراد از ایمپلنتهای ساخته شده از جنس اکسید زیرکونیم باید استفاده گردد.  معمولا قبل از درمان از افراد آزمایش حساسیت به فلزات گرفته می شود.

پس زدن نوع ثانویه

پس زدن ایمپلنت از نوع ثانویه مانند مشکلات دندانهای اصلی خود فرد می باشد. از علل پس زدن ایمپلنت نوع ثانویه می توان به مواردزیر اشاره نمود.

جایگزینی اشتباه ایمپلنت

ممکن است ایممپلنت با زاویه مناسب و صحیح درون فک و لثه قرار نگیرد. این کار منجر شل شدن، کج شدن، آسیب رساندن به سایر دندانها ویا شکستن ایمپلنت بعد از مدتی می گردد.

تراکم استخوان فک

یکی از دلایل پس زدن ایمپلنت دندان عدم تراکم کافی استخوان فک می باشد. اگر تراکم و کیفیت استخوان فک کم باشد، نمیتوانداستخوان و ایمپلنت به درسته جوش بخورند.

التهاب وعفونت

از عوامل تضعیف لثه عفونت و التهاب از عواملی هستند می باشند. اگر لثه ضعیف گردد، در صورت وارد شدن کمی فشار ایمپلنت کج می شود و از جای خود خارج می گردد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]