شماره تماس : 02122016608

شرایط کاشت ایمپلنت

(کلینیک دکتر الهه صادقی)

دندانها بنا به دلایلی همچون پوسیدگی بیش از حد؛ بیماریهای لثه، تصادفات و ضربه دیدن دندان و کهولت سن ممکن است از دست بروند. هدف از  دندانپزشکی نوین، بازگرداندن حالت طبیعی دندانهای از دست رفته و زیباتر کردن لبخند با استفاده از متد مختلف می باشد. در حال حاضر جمعیت فعلی ایران یک جمعیت جوان می باشد و بزودی این جمعیت پیر می گردند و نیاز به راههایی برای جبران دندانهای از دست رفته آنها باید داشته باشیم. در علم دندانپزشکی راههایی برای جبران این مسئله وجود دارد. دو مورد از رایج ترین و مهمترین این راه ها عبارتند ازپروتز متحرک که به آن دندان مصنوعی هم می گویند. راه دیگر که به گفته بسیاری از دانشمندان و محققان در زمینه دندان پزشکی، انقلابی در علم دندانپزشکی است یعنی کاشت ایمپلنت می باشد. اگر سریعا پس از، از دست دادن دندان بخصوص دندانهای عقبی اقدامی برای جایگزینی دندان نگردد، استخوان های فک در آن منطقه تحلیل رفته و مشکلات دیگری را بوجود می آورند.

بهترین جایگزین برای دندان

مناسب‌ترین گزینه برای جایگزین ­کردن دندان عقبی استفاده از روش درمانی ایمپلنت دندان می باشد. در این روش ریشه دندان مصنوعییا همان پیچ های تیتانیومی  را با جراحی دردن استخوان فک ولثه در محل افتادن دندان می‌کارند. تاج دندان‌های جایگزین بر روی ایمپلنت قرار می­گیرند و بیمار لبخند زیباو توانایی عمل جویدن غذا را دوباره بدست می‌آورد. دندان‌های ایمپلنت ­شده ثابت و جدانشدنی هستند و به نگهداری کمتری نیاز دارند؛ اگر مراقبتهای پس از ایمپلنت به­ درستی انجام شود یک عمر برای بیمار ماندگاری دارند.

ایمپلنت مورد استفاده چه کسانی می باشد

افراد با شرایط مناسب برای کاشت دندان چه کسانی هستند؟ این سوالی است که اغلی افراد متقاضی ایمپلنت آنرا می پرسند. برای پاسخ به آن می توان به افرادی با شرایط زیر اشاره نمود.

  • افرادی که بهداشت دهان و دندان را کاملا رعایت نمایند.
  • از نظرتراکم استخوان فک، تراکم کافی را داشته باشد.
  • افرادی که دخانیات مصرف نکنند.
  • ومهمترین شرط این است که لثه های فرد سالم باشد و عفونتی نداشته باشد

چه کسانی نمی توانند کاشت ایمپلنت داشته باشند

قبل از کاشت ایمپلنت سلامت دهان و عادتهای بهداشتی و غذایی  فرد توسط پزشک توسط یک سری آزمایشات و عکاسی های خاصی کنترل می گردد. اگر فرد به علت ابتلا به بیماریهای لثه، دندان خود را از دست داده باشد ویا اگر استخوان فک تحلیل رفته باشد، این افراد کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت نیستند . بنابراین پزشک ابتدا باید در مورد رفع و درمان آنها اقدام کند. سپس اقدام به کاشت ایمپلنت درون دهان بیمار کند.

بنابراین می توان به طور کلی گفت:

افرادی که به بیماریهای لثه  مبتلا هستند

افراد درگیر بیماریهای مزمن مانند افراد دارای مشکلات قلبی

افرادی که مبتلا به سرطان می باشند و در قسمت سر و گردن پرتودرمانی انجام می دهند

افرادی که از پوکی استخوان رنج می برند.

افرادی که به طور روزانه دخانیات استعمال می نمایند

افراد درگیر بیماریهای خاص مانند دیابت

نامزدهای خوبی برای کاشت ایمپلنت نمی باشند و باید تا رفع این مشکلات و یا درمان مقطعی آنها بسته به شرایط بیماراقدام به کاشت ایمپلنت نکنند. البته برای این افراد روشهای جایگزین دیگری هست که می توانند از آنها استفاده نمایند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]