شماره تماس : 02122016608

بیماری های لثه ای

( کلینیک دندانپزشکی دکتر الهه صادقی)

مطالعات تحقیقاتی از کشورهای مختلف مانند آلمان، فرانسه، سوئد، هند، و کره نشان می دهد که درجات مختلفی از بیماری های لثه، باعث سکته مغزی می شوند. بیماری خفیف لثه که موجب التهاب لثه می گردد، ژنژیویت نام دارد و بیماری جدی تر مربوط به لثه که موجب نابودی واقعی لثه ها می شود، پریودنتیت نامیده می شود. پریودنتیت حاد می تواند منجر به پوسیدگی دندان و در نهایت از دست دادن آن شود. این سه نوع بیماری لثه همگی می توانند موجب سکته مغزی شوند، حتی در نوع خفیف که ژنژیویت می باشد.

تحقیقی جدید در سوئد به طور تصادفی 1676 نفر را طی یک دوره 26 ساله مورد پیگیری و بررسی قرار داد. طبق گزارش این پژوهشگران معلوم شد که التهاب لثه ارتباط آشکاری با سکته مغزی دارد.

تحقیقی دیگر نشان داد افرادی که بیماری لثه به میزان متوسط یا حاد دارند نسبت به اشخاصی که بیماری لثه ندارند، میزان وقوع سکته مغزی در آن ها بیشتر است، اما آن هایی که بیماری پریودنتیت حاد دارند، خطر سکته مغزیشان چهار برابر افرادی است که این بیماری را ندارند یا بیماری لثه در حد خفیف دارند.

یافته های پژوهشی دیگر هم نشان داده است که داشتن بیماری پریودنتیت حاد و از دست دادن دندان، عامل مهمی برای وقوع سکته مغزی می باشد و حتی افرادی که بیشتر دندان های شان را از دست داده اند، احتمال سکته مغزی هم بیشتر است.

معلوم شده که از دست دادن دندان، عاملی برای سکته های مغزی خاموش می باشد. سکته مغزی خاموش، سکته ای است که شخص متوجه آن نمی شود چون نقص یا نارسایی آشکاری در بر ندارد. با این حال، به مرور زمان، وقوع پی درپی سکته های مغزی خاموش می تواند موجب مشکلات ناتوان کننده ای مانند زوال عقل گردد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]