شماره تماس : 02122016608

انواع ایمپلنت

(کلینیک دکتر الهه صادقی)

تقریبا همه مردم دنیا حداقل یکی از دندانهای خود را بنا به دلایل مختلفی از دست داده اند. برای این دندانهای از دست رفته باید جایگزینی مناسب قرارداده شود. در غیر این صورت مشکلات متعدد دیگری برای فرد رخ می دهد. راههای مختلفی برای این جایگزینی وجود دارد. راههایی همچون دست دندان، بریج و ایمپلنت دندانی پرطرفدارترین این موارد می باشند. ایمپلنت به اعتراف تمامی دندانپزشکان بهترین گزینه برای این مسئله می باشد. این شیوه دارای چند طبقه بندی برای انجام کار می باشند. در این مطلب به بررسی این مسئله از دیدگاه دکتر الهه صادقی ایمپلنتولوژیست در زعفرانیه تهران می پردازیم.

ایمپلنت چیست

ایمپلنت یک میله پیچ مانند می باشد. این میله از جنس مواد سازگار با بدن می باشد. معمولا از آلیاژ تیتانیوم و اکسید زیرکونیوم برای ساخت ایمپلنت دندان استفاده می گردد. این پیچ ها درون استخوان فک جایگذاری می گردد. بعد از چند وقت استخوان و ایمپلنت به هم متصل می گردد و جوش می خورند. در نهایت تاج پروتزی دندان بر روی ایمپلنت نصب می گردد.

انواع ایمپلنت

به طور کلی با توجه به خصوصیات و ویژگیهای متفاوت دسته بندیهای مختلفی برای ایمپلنت ها انجام می گردد. از جمله این خصوصیات می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • طراحی ایمپلنت که وارد استخوان می شود
  • تاج
  • برند ایمپلنت
  • شکل و روش کاشت ایمپلنت
  • جنس

انواع ایمپلنت بر اساس شکل و روش کار ایمپلنت

از رایج ترین و پرطرفدارترین طبقه بندی های انواع ایمپلنت با توجه به موقعیت، شکل و روش کار ایمپلنت ها می باشد.

روش ساب پریواستیل

متد کاشت ایمپلنت به روش ساب پریواستیل یا روش تک مرحله ای یکی از متد کاشت ایمپلنت می باشد. این متد کاشت مناسب افرادی است که استخوانهای فکهای بالا و پایین آنها سالم نمی باشد. در این متد درمانی پایه پیچ مانند ایمپلنت به گونه ای درون استخوان فک قرار داده می شود که بخشی از آن از بافت لثه بیرون زده باشد. بعد از قرار دادن ایمپلنت بافت لثه بخیه زده می شود تا پایه ایمپلنت محکم بر سر جای خود قرار گیرد. بعد از گذشت مدت زمان لازم و جوش خوردن ایمپلنت و استخوانهای فک، روکش بر روی پایه قرار داده می شود. از مزیت این متد این است که با توجه اینکه بخشی از پایه از لثه بیرون می باشد، برای نصب پروتز تاج دندان بر روی پایه دیگر نیازی به جراحی وجود ندارد.

روش اندواستیل

این متد کاشت یکی  از بهترین و پرطرفدارترین متد کاشت در بین ایمپلنتولوژیستها می باشد. پروسه درمان کاشت ایمپلنت با این متد شامل دو مرحله جراحی می باشد.

مرحله اول:

پایه پیچ مانند کوچک ایمپلنت درون استخوان فک قرار داده می شود. لثه بر روی این قطعه بخیه زده می شود. این کار مانع بیرون زدن پایه ایمپلنت بر اثر فشار بر آن می گردد.

مرحله دوم:

این مرحله شامل اقداماتی است که پس از جوش خوردن ایمپلنت و فک رخ می دهد. این مرحله جهت قرار دادن تاج ایمپلنت بر سر جای خود می باشدو شامل یک جراحی برای دست یابی به پایه قرار گرفته در زیر لثه می باشد.

نکته پایانی

در این مطلب به اختصار به بررسی انواع ایمپلنت بر اساس شیوه کاشت پرداختیم. شاید شما فکر کنید که مثلا روش تک مرحله ای برایتان مناسب تر می باشد. ولی در کل تشخیص این مسئله بر عهده ایمپلنتولوژیست می باشد. دندانپزشک با تجربه و تخصص و بررسی شرایط مختلفی که برای کاشت ایمپلنت باید مد نظر قرار دهد، بهترین گزینه ها را برای شما انتخاب می نماید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]